AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Ощадкнижка у спадок через відновлення строків

Як відомо, спадщиною є все майно спадкодавця. Крім особистих речей та нерухомого майна до його складу входять гроші, в тому числі, існуючі у вигляді ощадних вкладів. Існують свої тонкощі оформлення вкладів у спадок.

Громадянин В. є єдиним сином у родині. Його мама померла вже кілька років тому, батько - лише недавно. Серед іншого В. отримав від батьків ощадкнижку без заповідального розпорядження. Що потрібно зробити, щоб отримати гроші з рахунку?

Насамперед, потрібно буде відправитися до нотаріуса. Причому зробити це швидше - поки не пройшли півроку з дня смерті батька. Нотаріус зажадає надати пакет документів. Точний перелік необхідних документів слід дізнатися у самого нотаріуса. Але, в цілому, можна виділити:

        
  • - довідка про смерть, довідка про останнє місце проживання спадкодавця;
  •     
  • - документи спадкоємця: його паспорт, ІН. Якщо не було складено заповіт, то свідоцтво про народження;
  •     
  • - заповіт, якщо такий було складено;
  •     
  • - якщо існують інші спадкоємці цієї черги, то нотаріус зажадає від кожного відмови від спадщини;
        
  • - документи на майно. У цю категорію, крім договору з банком, входять документи на нерухоме майно, техпаспорт автомобіля, відомості про участь в акціонерному чи іншому господарському товаристві, відомості про зароблені, але не отримані спадкодавцем засоби (заробітна плата) і так далі. Ці документи підтверджують склад спадкової маси. Якщо спадкоємець забуде згадати яке-небудь цінне майно, то йому доведеться або змиритися з втратою цінності, або затівати складні судові процеси.

Що стосується матері, то тут трохи складніше, оскільки термін прийняття спадщини однозначно пропущений. Втім, якщо син проживав за однією адресою з батьками на момент смерті матері, то проблем, швидше за все, не буде: нотаріус прийме документи і відкриє спадкову справу.

Якщо син і мати проживали окремо, то доведеться звертатися до суду. У заяві доведеться вказати причини пропуску строків і попросити відновити строк для прийняття спадщини. Суду потрібні докази того, що В. не діяв з поважної причини. На підставі рішення суду нотаріус прийме документи і оформить спадщину на В.

Після відкриття спадкової справи нотаріус може виявити, що якихось документів недостатньо. Наприклад, хтось із членів сім'ї міняв ім'я або прізвище і тепер родинний зв'язок не очевидний. Нотаріус зажадає довідку про зміну паспортних даних. Згадані півроку даються для того, щоб спадкоємець встиг зібрати і надати нотаріусу всі потрібні документи.

По закінченню законного терміну, нотаріус видасть свідоцтво про право на спадщину. З ним можна звернутися в банк і отримати гроші. Спадкоємець може зняти кошти, або переоформити рахунок на своє ім'я - вчинити з спадщиною на власний розсуд.

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Ощадкнижка у спадок через відновлення строків, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca