AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Подавати на розлучення чи ні?

У всіх сім'ях трапляються конфлікти. Це стосується, навіть, самих зразкових і щасливих шлюбів. Не всі сварки варто сприймати як прямий привід для розлучення. Варто пам'ятати, що розлучення може змінити ваше життя назавжди. Варто запитати у себе:

 

1. ЩО СТАЛОСЯ В ЖИТТІ?

Напевно, в спільному житті кожної пари хоча б раз мова заходила про розлучення. Складнощі у взаєморозумінні бувають у всіх, проте далеко не всі шлюби розпадаються внаслідок кризи відносин. Найчастіше, сварки просто призводять до того, що пари внаслідок довгих розмов починають ще краще розуміти один одного. Однак бувають випадки, коли з'ясування стосунків стає головною причиною розлучення. Далеко не всі подружні пари хочуть розбиратися, що ж стало причиною нескінченних сварок. Їм легше розірвати шлюб.

Неможливо дати вам чітке рішення проблеми, так як кожні відносини мають свої нюанси, далеко не ідентичні з іншими. Також, крім вас, ніхто не зможе дізнатися, чи є у вашій сім'ї шанс зажити щасливо, або відносини себе вичерпали. На ці питання ви повинні будете самі знайти відповідь. Фахівці стверджують, що якою б критичною не була ваша ситуація, в будь-якому випадку врятувати сім'ю можна. Але для цього необхідне бажання обох членів подружжя зберегти сім'ю. Розлучення - дуже серйозний крок. Варто приділити час, і спробувати зробити ще щось для збереження сімейних відносин.

 

Похід до психолога чи юриста для українців - дещо дивне явище. Найчастіше психологами чи юристами для нас стають подруга чи мама. Не дивлячись на всі бажання близьких людей допомогти вам, вони не зможуть замінити грамотної консультації психолога чи юриста. Фахівець допоможе вам розібратися в ситуації, можливо, відкриє для вас абсолютно нове бачення ситуації.

Погодьтеся, рідко родичі допоможуть вам «відкрити очі». Найчастіше вони просто будуть вас жаліти. Вам же зараз необхідний хороший струс, а не підтирання носа. Хоча походи до психологів досить рідкісне явище в нашій державі, але як, не дивно, ця індустрія все більше стає популярною. Фахівці допомагають парам розібратися в складнощах, подолати кризу відносин. Можливо, варто звернутися до сімейних психологів чи сімейних юристів в ім'я порятунку сімейного щастя?

Існує думка: у всіх сварках винні обидва. Це дійсно так. Навіть, якщо ви думаєте, що винна тільки одна сторона, то це не відповідає дійсності. У будь-якому випадку, варто пам'ятати, що ви творець свого щастя, і яким би чином не розвивалася ситуація, ви завжди можете вплинути на результат подій. Тільки ви обираєте, чи зберігати сім'ю або назавжди спалити мости щастя і заміжжя зі своїм чоловіком.

 

2. ФІНАНСОВІ ТА МАЙНОВІ ПИТАННЯ

Досліджуючи питання про поділ майна подружжя, соціологи дійшли висновку, що в Росії та країнах СНД в три рази менше надають цьому питанню значення, якщо порівнювати результати, з результатами досліджень в Європі та Америці. Головним чином на це впливає менталітет населення. У Росії та країнах СНД розлучення - скоріше справа емоцій, ніж роздумів.

Незалежно від причин розлучення, майнове питання дуже важливе. Розірвання шлюбу, в будь-якому випадку, понесе за собою якісь фінансові зміни у вашому гаманці. Ви повинні чітко усвідомлювати, як вплине на ваші фінанси розлучення. Безсумнівно, дуже важко тверезо сприймати інформацію настільки прагматичного плану, коли гору беруть емоції. У такій ситуації, звичайно, голова забита образами і гнівом. Ви повинні розуміти, що гроші - дуже важлива галузь благополуччя та безпеки, передусім ваших дітей. Варто приділити цьому питанню належну увагу.

Підрахуйте свої розтрати та витрати, зважте всі тонкощі. Спробуйте проаналізувати, які фінансові труднощі, можливо, настануть при розірванні шлюбу. Швидше за все, ваш дохід буде основою подальшого існування, якщо ви розведетеся з чоловіком. Якщо ви з чоловіком маєте дітей, то, швидше за все, буде далі повністю, або частково вас забезпечувати. Але можливо, що чоловік не буде брати ніякої участі в подальшій фінансовій історії вашого життя.

 

Чи є у вас заощадження?

А чи зможете ви на них претендувати при розділі майна? Ми, звичайно ж, не пропонуємо шахрайство, однак, якщо ви сумніваєтеся з приводу ваших прав на накопичення, варто відкрити персональний рахунок і почати перекладати на нього частину грошей. Обміркуйте, чи є у вас пасивне джерело доходу, наприклад, квартира, яку можна буде здавати в оренду?

Якщо ж ви брали кредит, то проаналізуйте всі факти, які з ним пов'язані: хто є поручителем, яку суму залишилося виплатити? Подумайте, як події будуть далі розвиватися? Чи візьме чоловік на себе зобов'язання виплатити кредит? Варто розглянути варіант, що вам самій доведеться погашати кредит.

 

Розірвання шлюбу це дуже серйозний вчинок. Багато людей не витримують цього випробування, і починають показуватися зовсім з іншого боку. Найчастіше, люблячі і щедрі чоловіки, стають жадібними і сварливими після розлучення. Від них в той момент не варто очікувати і копійки в якості допомоги. Варто пам'ятати, що навіть, якщо людина і була турботливою всі роки спільного життя, все одно вона легко може підкласти свиню у ваше фінансове благополуччя.

Звичайно ж, ми не розглядаємо варіант продовження подружнього життя тільки заради фінансового благополуччя. Просто варто, перш ніж написати заяву про розлучення, забезпечити собі надійний фінансовий тил, або підготувати можливі варіанти ваших дій при різних поворотах подій.

 

3. ДІТИ І РОЗЛУЧЕННЯ

Звичайно, кожен адекватний батько бажає своїм дітям тільки добра. Жоден батько не хоче, щоб його діти були схильні до важких переживань. Тому великий відсоток сімейних пар відмовляється від розірвання шлюбу, в ім'я душевного спокою власних дітей. Але психологи наполягають, що проживання в сім'ї, де батьки фактично не живуть разом, є для дитини ще більш важким психологічним випробуванням, аніж розлучення мами і тата. У майбутньому такі діти будуть важко йти на контакт з протилежною статтю. Іноді такі діти, навіть, відмовляються від створення власного осередку суспільства, так як сім'я для них це щось жахливе, похмуре.

Але бувають випадки, коли сім'я, що спочатку зберігалася в ім'я блага дітей, з часом стала повноцінною, проблеми з плином часу зникли. Подружні пари, які свого часу вирішили залишити все як є і не розлучились, з плином часу миряться, і атмосфера затишку знову повертається в будинок. Подружжя знову відчуває приплив любові по відношенню один до одного. Діти і батьки знову щасливі.

 

Ви не можете зрозуміти, який варіант розвитку подій найбільше підходить вам? Зможете і ви переступити через себе, і заради дітей жити з чоловіком на одній території? Або ви віддаєте перевагу варіанту розлучення з чоловіком, бо не бачите сенсу продовження стосунків? Ви повинні пам'ятати, діти щасливі, якщо щасливі їх батьки. Якщо ви вважаєте, що сім'я має право на існування, то спробуйте врятувати сім'ю, незалежно від наявності дітей. Якщо ж відносини безповоротно зруйновані, то не можна використовувати дітей для скріплення відносин з чоловіком. За це вас власні діти точно не подякують, можете бути впевнені.

У будь-якому випадку, вам підвладно змінити ситуацію найбільш прийнятним і малоболючим способом для вас самих і ваших дітей. Проаналізуйте, як вам підказує ваше серце і будьте впевнені і рішучі, коли приймаєте серйозні рішення.

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Подавати на розлучення чи ні?, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca