AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Діти після розлучення

Шлюборозлучний процес сам по собі дуже складний. У рідкісних ситуаціях він починається і закінчується за один день. Практика показує, що найчастіше він триває протягом декількох місяців.

У свою чергу, ростити дітей - задоволення недешеве. Немає нічого дивного в тому, що багато сімей потребують додаткової підтримки. Нею нерідко стає допомога від держави- разові і регулярні виплати на дитину. Давайте, розглянемо різні види виплат докладніше.

Особливо така ситуація може мати місце, коли батьки ніяк не можуть домовитися з «дитячих питань». Не можуть, як показує практика, дійти згоди і в питанні про розділ майна.

Найголовнішою і найчастішою помилкою, що зустрічається при розлученні можна назвати прагнення порвати всі стосунки. Ось тільки таке ставлення дуже погано позначається при розгляді справи та її подальшому просуванні.

Ухвалений на 2012 рік бюджет передбачає збільшення прожиткового мінімуму, в тому числі, прожиткового мінімуму для малолітніх (тобто, молодших шести років) дітей. Як наслідок, багато соціальних виплат трохи виросло (базою для розрахунків є прожитковий мінімум). Розрахунки проводяться на основі прожиткового мінімуму, дійсного на момент народження дитини.

При народженні першої дитини сім'я може розраховувати на отримання допомогуу розмірі 30 РПМ. Третя частина допомоги буде видана відразу ж. Сума, що залишилася буде виплачуватися рівними частинами до тих пір, поки дитині не виповниться два роки. Якщо народиться друга дитина, то сім'я може розраховувати на допомогу у розмірі 60 прожиткових мінімумів. Втім, виплата при народженні буде дорівнювати тим же самим 10 РПМ - просто решту виплачуватимуть не до двох-, а до чотириріччя дитини. Третя дитина точно так само отримає при народженні допомогу в розмірі 10 РПМ, а потім кожен місяць до досягнення шести років отримуватиме деяку суму грошей. Якщо підсумувати всі ці виплати, то держава виплатить на третю дитину 120 розмірів прожиткового мінімуму. Всі інші діти зможуть розраховувати на таку ж суму, яка виплачується в такому ж порядку.

Загальну суму розрахувати не складно, якщо знати розмір прожиткового мінімуму. Так, у 2012 році на одну малолітню дитину прожитковий мінімум становив 893. Отже, допомога на першу дитину буде розраховуватися за формулою 893х30 = 26790. Перша виплата складе 8 930 гривень, а потім кожен місяць буде нараховуватися (26790-8930) / 24 = 744,17 грн. Сума виплат на інших дітей розраховується аналогічно.

Турбота про дитину є найпершим обов'язком батьків. Хоча держава і надає деяку допомогу, проте, в першу чергу, витрати на дитину повинні проводитися з гаманця батьків. Якщо батьки перебувають у розлученні, живуть роздільно або, навіть, їхні стосунки не зареєстровані, то батько, з яким проживає дитина, може вимагати від матері виплати аліментів.

Як відомо, для цього батько повинен подати заяву до суду. Як правило, суд іде назустріч позивачу і його вимоги виконуються. Розмір аліментів призначається, виходячи з матеріального становища батьків дитини, особливо відповідача. Звичайно, для аліментів відраховується певний відсоток від доходів платника аліментів. При цьому, нижня межа розміру аліментів задається законодавством: сума повинна бути не менше, ніж 30% від РПМ на дитину відповідного віку. Як було зазначено вище, в 2012 році РПМ становив 893 гривні. Таким чином, суд не має права призначати аліменти менші, ніж 267,9 гривень. Для неповнолітніх дітей розмір прожиткового мінімуму встановлювався рівним 1112 гривні. Отже, аліменти на таку дитину повинні бути не менше 333,6 гривень. Навіть, якщо відповідач доведе суду, що його заробітна плата занадто мала і нерегулярна, щоб ще й виплачувати аліменти на дитину, суд не може призначити аліменти в меншому розмірі - швидше порадить відповідачу змінити роботу на більш прибуткову.

Буває, що місце знаходження одного з батьків невідоме. Або відомо, проте батьки відмовляються піклуватися про дитину і забезпечувати його потреби. У такому випадку, турботу про дитину бере на себе держава. Дитині з бюджету буде виплачуватися допомога, рівна 30% від РПМ. Так як розмір прожиткового мінімуму відомий, то визначити точний розмір допомоги не складно. Така допомога призначається тимчасово, аж до поліпшень життєвих умов дитини.

Розмір прожиткового мінімуму рік від року зростає (хай і повільно), а формула розрахунків при цьому не змінюється. Так що для батьків або законних опікунів дитини немає нічого простішого, ніж розрахувати розмір виплат, які здійснюватиме держава.

Перед тим, як ініціювати початок шлюборозлучного процесу, потрібно отримати професійну консультацію з боку юриста, який спеціалізується саме на вирішенні існуючих шлюбно-сімейних спорів.

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Діти після розлучення, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca