AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


У Кривому розі відкрили пам’ятник на честь 1025 річчя хрещення Русі

У Кривому розі відкрили пам’ятник на честь 1025 річчя хрещення РусіСьогодні Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та керуючий справами Української православної церкви вікарій Київської митрополії Митрополит Бориспільський Антоній відкрили пам’ятник «Священномученики Криворізькі: Архієпископ Онуфрій і Єпископ Порфирій» у Кривому розі. Встановлення меморіалу присвячене відзначенню 1025-річчя Хрещення Київської Русі в Криворізькій єпархії та вшануванню пам’яті новомучеників Криворізького краю.

Встановлення меморіалу відбулося за підтримки Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула. «Сьогоднішнє відкриття пам’ятника є важливою подією не лише для Кривого Рогу. Ми віддаємо дань пам’яті людям, які пожертвували своїм життям, щоб відстояти і укріпити багатовікову духовність України. А вона відіграє особливу роль у встановленні держави. Життя Архієпископа Онуфрія та Єпископа Порфирія трагічно обірвалося в 30-х роках минулого сторіччя. Але вони назавжди залишилися в пам’яті українців»,— сказав Віце-прем’єр-міністр.

На думку Олександра Вілкула, такий меморіал змусить українців задуматися про їхню сутність.

«Я радий, що у Кривому Розі і в Україні з’явилося ще одне місце, де кожний може задуматися і усвідомити, що ж нам коштувало бути українцями і зберегти свою віру», — додав Віце-прем’єр-міністр

Олександр Вілкул наголосив на важливості того, що пам’ятник встановлений за рахунок благодійних внесків. Це, за його словами, означає зростаючу потребу українського суспільства в духовності.

«Сьогодні духовність уже стає нормою нашого життя. Більше того, повноцінний розвиток суспільства можливий лише тоді, коли по заслугам оцінюються і вшановуються люди, які присвятили своє життя державі та її народу, коли ми пам’ятаємо про них і дбаємо про своє коріння», — сказав Віце-прем’єр-міністр.

Також участь в урочистостях взяли голова Дніпропетровської обласної адміністрації Дмитро Колєсніков, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, Митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней, керуючий Криворізькою та Нікопольською єпархією архієпископ Єфрем, єпископ Кременчугський і Лубенский Миколай.

Автор пам’ятника — член Національної спілки художників України скульптор Володимир Токар. Меморіал представляє собою композицію: на п’єдесталі висотою 0,5 м розташовуються великий хрест та фігури святих священомучеників Онуфрія і Порфирія Криворізьких с обох боків від хреста. Загальна висота композиції — 3,5 м: висота хреста — 3 м, висота фігур — 2,45 м.

В свою чергу, на Дніпропетровщині значна увага приділяється розвитку духовності. Зокрема що стосується відродження старих парафій та будівництва нових храмів.

У 2010 році розпочата наймасштабніша в Україні та всій Європі реставрація дерев'яної пам'ятки архітектури XVIII століття — Свято-Троїцького кафедрального собору в Новомосковську Дніпропетровської області.

У 2010-2012 роках на Дніпропетровщині відроджено понад 350 парафій та відкрито 17 новозбудованих храмів, зокрема храм на честь Святителя Іоанна Златоуста в сел. Ювілейне Дніпропетровського району, храм Воскресіння Христового на території південного машинобудівельного заводу імені О. М. Макарова. Наразі завершується будівництво храму на честь святого Іоанна Хрестителя у Дніпропетровську.

У минулому році за підтримки Олександра Вілкула розпочато створення Духовно-просвітницького комплексу Дніпродзержинської єпархії Української Православної Церкви, яка є наймолодшою з трьох єпархій в Дніпропетровській області.

Історична довідка. Архієпископ Онуфрій (Гагалюк) — архієпископ Курський і Обоянський, перший єпископ Криворізький. Народився у 1889 році в Люблінській губернії, закінчив Холмську духовну семінарію та Петроградську духовну академію. У 1913 році прийняв чернецький постриг, був висвячений в сан ієродиякона та в сан ієромонаха. У 1922 році був возведений в сан архімандрита і назначений настоятелем Свято-Миколаївського храму м. Кривого Рогу. У 1923 році був хіротонісаний в єпископа Єлисаветградського, вікарія Одеської єпархії та певний час проводив служіння в м. Кривому Розі, яке дійсно було торжеством Православ'я.

Його богослужіння збирали людей різного віку: від глибоких старців до підлітків, храм завжди був переповнений бажаючими помолитися. Люди приїжджали з навколишніх сіл і стояли довгі монастирські служби. Молодь забувала про розваги — кіно і танці, поспішали послухати свого єпископа. Починаючи з 1923 року за церковну діяльність та боротьбу з обновленством був неодноразово заарештований та згодом висланий на Урал. З 1929 року він — єпископ Старо-Оскольський, а з 1933 року єпископ Курський. У 1934 році був возведений в сан архієрископа Курського і Обоянського. Архієпископ Онуфрій був розстріляний в тюрмі м. Благовіщенська 1 червня 1938 року. Зарахований до лику святих Новомучеників та Сповідників Російських у 2000 році. День пам'яті — 19 травня ст. ст. /1 червня н. ст.

Єпископ Порфирій (Гулевич) — єпископ Симферопольський і Кримський, другий єпископ Криворізький. Народився у 1864 році в Подільській губернії. Закінчив Подільську духовну семінарію. З 1886 року — священик у м. Ольгополі, а у 1927 році, після смерті дружини, прийняв чернецький постриг. З 25 червня 1928 року — єпископ Криворізький, вікарій Дніпропетровської єпархії. Здійснював часті богослужіння, на яких незмінно виголошував проповіді, активно виступав проти обновленського руху, часто відвідував парафії єпархії. 18 вересня 1930 року був назначений вікарієм Одеської єпархії з переведенням на Єлисаветградську кафедру, у 1931 році був переведений на Кримську кафедру.

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - У Кривому розі відкрили пам’ятник на честь 1025 річчя ..., 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca