AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Щодо справляння збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, Міністерство доходів і зборів УкраїниДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

  • 01.03.2013  № 5165/7/15-2217п
  • Державним податковим службам в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, Центральному офісу

    Щодо справляння збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності

    Державна податкова служба України у зв'язку зі зверненнями платників податків і зборів та з метою належного дотримання норм законодавства із питань застосування положень Податкового кодексу України( 2755-17 ) (далі — Кодекс) щодо справляння збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності повідомляє.

    Згідно з підпунктом 267.3.1 пункту 267.3 статті 267 ( 2755і-17 ) Податкового кодексу України (далі — Кодекс) встановлено, що ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється сільськими, селищними та міськими радами (далі у цьому пункті — органами місцевого самоврядування) з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня календарного року (далі — мінімальна заробітна плата), визначеному цим пунктом, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг.

    Строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності визначені підпунктом 267.5.2 пункту 267.5 статті 267 ( 2755і-17 ) Кодексу, а саме:

    за провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту — не пізніш як за один календарний день до початку провадження такої діяльності;

    за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту), діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями — щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю;

    за здійснення діяльності у сфері розваг — щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.

    Як встановлено підпунктом 267.5.3 пункту 267.5 статті 267 ( 2755і-17 ) Кодексу під час придбання торгового патенту суб'єкт господарювання вносить суму збору за один місяць (квартал). На суму збору, сплачену під час придбання торгового патенту, зменшується сума збору, яка підлягає внесенню в останній місяць (квартал) його дії.

    Платники збору можуть здійснити сплату збору авансовим внеском до кінця календарного року (підпункт 267.5.4 пункту 267.5 статті 267 ( 2755і-17 ) Кодексу).

    Так, пунктом 267.3 статті 267( 2755і-17 ) Кодексу визначено ставки збору за провадження торговельної діяльності, які диференційовані залежно від місцезнаходження пунктів продажу товарів (їх асортименту) або надання платних послуг (їх видів), а також прив'язані до мінімальної заробітної плати як законодавчо встановленого розміру оплати праці.

    Відповідно до пункту 8 статті 40 Бюджетного кодексу України ( 2456б-17 ) визначається розмір мінімальної заробітної плати на відповідний бюджетний період.

    Мінімальна заробітна плата — це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт) (Кодекс законів про працю України( 322-08 ), Закон України "Про оплату праці" від 24.03.95 № 108/95-ВР ( 108/95-ВР )).

    Розмір ставки збору щороку визначається з урахуванням Закону України про Державний бюджет України на відповідний рік та відповідних рішень органів місцевого самоврядування.

    Отже, у разі зміни розміру мінімальної заробітної плати:

    місячний (щоквартальний) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, який внесений у грудні попереднього року за січень (перший квартал) наступного року, перегляду не підлягає;

    місячний (щоквартальний) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, який буде сплачуватись у січні (першому кварталі) за лютий (другий квартал), і в подальшому відповідно сплачуватиметься за встановленими ставками збору згідно з вимогами п. 267.3 ст. 267( 2755і-17 ) ПКУ, з урахуванням розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного (календарного) року;

    сума збору, внесена суб'єктом господарювання за один місяць (квартал) під час придбання торгового патенту, щорічно обчислюється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного (календарного) року.

    Заступник Голови

    Юридичний портал Справедливість

    Это Вам будет интересно:

    Юридические публикации:

    • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
      юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
      за плечами которых многие годы юридической практики!

    Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

    Контакты юристов

    Телефон:
    E-mail:
    Юридические услуги - Щодо справляння збору за провадження деяких видів підприємницької ..., 2024 год |
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca