AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Про удосконалення організації епідеміологічного нагляду за хіміорезистентним туберкульозом, Міністерство охорони здоров'я УкраїниМІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ

НАКАЗ

  • 26.03.2013  № 233/25
  • Про удосконалення організації епідеміологічного нагляду за хіміорезистентним туберкульозом

    Відповідно до підпункту 6 частини першої статті 6 Закону України ( 2586-14 ) "Про протидію захворюванню на туберкульоз", підпункту 15 пункту 5 Завдань і заходів з виконання Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 — 2016 роки( 5451-17 ), затвердженої Законом України "Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 — 2016 роки", з метою отримання достовірної, репрезентативної інформації щодо стійкості мікобактерії туберкульозу до протитуберкульозних лікарських засобів в Україні, удосконалення схем лікування хворих на туберкульоз НАКАЗУЄМО:

    1. Затвердити:

    1.1. План заходів з проведення епідеміологічного дослідження щодо хіміорезистентного туберкульозу в Україні, що додається.

    1.2. Перелік міжрегіональних лабораторій для проведення епідеміологічного дослідження щодо хіміорезистентного туберкульозу в Україні ( v0233282-13 ), що додається.

    2. Державній службі України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань (далі — Держслужба України соцзахворювань) (Т. Александріній) забезпечити координацію виконання заходів відповідальними виконавцями згідно з Планом, затвердженим пунктом 1.1 цього наказу.

    3. Державній установі "Національний інститут фтизіатрії та пульмонології ім. Ф. Г. Яновського НАМН України" (далі — ДУ "Національний інститут фтизіатрії та пульмонології ім. Ф. Г. Яновського НАМН України") (Ю. Фещенку) забезпечити:

    3.1. Методологічне керівництво, моніторинг та контроль за організацією лабораторного компонента епідеміологічного дослідження щодо хіміорезистентного туберкульозу в Україні (далі — Дослідження).

    3.2. Своєчасну підготовку зразків для транспортування до Супранаціональної референс-лабораторії з метою визначення тесту медикаментозної чутливості до протитуберкульозних лікарських засобів другого ряду, зовнішнього контролю якості.

    3.3. Призначення відповідальних спеціалістів з ведення обліку даних Дослідження та здійснювати контроль за його роботою.

    3.4. Своєчасне надання інформації щодо результатів лабораторних досліджень до Держслужби України соцзахворювань.

    4. Держслужбі України соцзахворювань (Т. Александріній), Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги (М. Хобзею), ДУ "Національний інститут фтизіатрії та пульмонології ім. Ф. Г. Яновського НАМН України" (Ю. Фещенку), Державній установі "Український центр контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України" (Н. Нізовій), Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій забезпечити:

    4.1. Виконання цього наказу.

    4.2. Подання інформації щодо виконання Плану заходів до Держслужби України соцзахворювань щокварталу до 10 числа першого місяця, наступного за звітним.

    5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова та віце-президента Національної академії медичних наук України Ю. Кундієва.

    Міністр охорони здоров'я України

    Р. Богатирьова

    Президент Національної академії медичних наук України

    А. Сердюк

    ПОГОДЖЕНО:

    В. о. Голови Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань

    Є. Ханюков

    Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України

    А. Пономаренко

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров'я України, НАМН України 26.03.2013 № 233/25

    ПЛАН ЗАХОДІВ з проведення епідеміологічного дослідження щодо хіміорезистентного туберкульозу в України

    № з/п

    Найменування завдань та заходів

    Напрямки виконання заходу

    Термін виконання

    Відповідальні за виконання

    1

    2

    3

    4

    5

    1.

    Забезпечити організацію, моніторинг та контроль за проведенням епідеміологічного дослідження щодо хіміорезистентного туберкульозу в Україні (далі — Дослідження)

    1.1. Затвердити склад Координаційної групи Дослідження із залученням представників ВООЗ, USAID, проекту міжнародної технічної допомоги "Посилення контролю за туберкульозом в Україні", неурядових організацій, що братимуть участь у Дослідженні, та положення про неї

  • лютий 2013 року
  • Державна служба України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань (далі — Держслужба України соцзахворювань)

    1.2. Призначити особу, відповідальну за проведення Дослідження, та особу, відповідальну за лабораторний компонент Дослідження (за поданням державної установи "Національний інститут фтизіатрії та пульмонології ім. Ф. Г. Яновського НАМН України" (далі — Інститут)

  • лютий 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань

    1.3. Забезпечити проведення презентації результатів Дослідження

    II квартал 2014 року

    Держслужба України соцзахворювань, Інститут, державна установа "Український центр контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України" (далі — Центр соцзахворювань)

    2.

    Забезпечити участь у Дослідженні та організацію роботи міжрегіональних лабораторій та лабораторій груп спеціалізованих закладів охорони здоров'я, структурних підрозділів закладів охорони здоров'я, які здійснюють діагностику туберкульозу та надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на туберкульоз (далі — Заклади)

    2.1. Покласти на період проведення Дослідження на лабораторії III рівня з мікробіологічної діагностики туберкульозу Харківського, Донецького, Чернігівського, Хмельницького обласних та Київського міського протитуберкульозних диспансерів функції міжрегіональних лабораторій

  • лютий 2013 року
  • Структурні підрозділи з питань охорони здоров'я Харківської, Донецької, Чернігівської, Хмельницької обласних, державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації

    2.2 Провести попередню оцінку готовності участі в Дослідженні та визначити лабораторії на рівні груп Закладів (для проведення культурального дослідження)

  • лютий — березень 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут

    2.3. Забезпечити проведення зовнішньої оцінки контролю якості лабораторій I та II рівня з мікробіологічної діагностики туберкульозу лабораторіями III рівня з мікробіологічної діагностики туберкульозу та міжрегіональними лабораторіями

  • протягом Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, ВООЗ (за згодою), Проект міжнародної технічної допомоги "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" (за згодою)

    2.4. Забезпечити підготовку керівників міжрегіональних лабораторій та керівників лабораторій груп Закладів щодо методики проведення Дослідження

  • березень 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, ВООЗ (за згодою), Проект міжнародної технічної допомоги "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" (за згодою)

    3.

    Визначити склад груп Закладів, які приймають участь у проведенні Дослідження

    3.1. Затвердити склад груп Закладів, які беруть участь у проведенні Дослідження

  • лютий 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій, ВООЗ (за згодою), Інститут, Центр соцзахворювань

    4.

    Розробити та впровадити методичний посібник з проведення Дослідження

    4.1. Розробити методичний посібник з проведення Дослідження, форми обліку адміністративних даних Дослідження

  • лютий 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, ВООЗ (за згодою), Проект міжнародної технічної допомоги "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" (за згодою)

    4.2. Провести дослідження в Харківській області відповідно до методичних рекомендацій

  • 1 березня — 15 квітня 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, Центр соцзахворювань

    4.3. Удосконалити механізм проведення Дослідження за результатами проведення дослідження у Харківській області

  • 15 квітня — 1 травня 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, Центр соцзахворювань, ВООЗ (за згодою), Проект міжнародної технічної допомоги "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" (за згодою)

    4.4. Затвердити методичний посібник щодо проведення Дослідження з урахуванням результатів проведення Дослідження у Харківській області

  • до 1 травня 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, Центр соцзахворювань

    4.5. Забезпечити проведення Дослідження в регіонах згідно з методичними рекомендаціями

  • протягом проведення Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій, Центр соцзахворювань

    4.6. Забезпечити контроль за дотриманням методичних рекомендацій учасниками Дослідження (кураторські, моніторингові візити тощо)

  • протягом проведення Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій, Центр соцзахворювань

    5.

    Визначити регіональних координаторів Дослідження

    5.1. Призначити регіональних координаторів з питань організації та проведення Дослідження, керівників груп та керівників лабораторій груп Закладів, які беруть участь у проведенні Дослідження

  • лютий 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій

    5.2. Забезпечити координацію роботи між керівниками груп Закладів, регіональними координаторми та обласними Центрами СНІДу

  • протягом проведення Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій

    5.3. Забезпечити взаємодію керівників груп Закладів з лікарями-фтизіатрами району з метою своєчасного встановлення нових випадків захворювання на туберкульоз, виявлених в результаті Дослідження

  • протягом проведення Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій

    5.4. Проводити наради з регіональними координаторами Дослідження

  • відповідно до графіка
  • Держслужба України соцзахворювань, ВООЗ (за згодою), Інститут, Центр соцзахворювань

    6.

    Забезпечити проведення тренінгів з питань організації та вимог до проведення клінічного та лабораторного компонентів Дослідження

    6.1. Затвердити графік проведення тренінгів

  • лютий 2013 року
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут

    6.2. Організувати та провести тренінги

  • відповідно до графіка
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, ВООЗ (за згодою)

    6.3. Забезпечити участь клінічних та лабораторних спеціалістів для участі в тренінгах

  • відповідно до графіка
  • МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій

    7.

    Забезпечити ведення обліку даних Дослідження

    7.1. Визначити відповідальних фахівців та забезпечити ведення обліку даних Дослідження

  • протягом Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, Інститут, Центр соцзахворювань

    7.2. Забезпечити ведення обліку даних Дослідження

  • протягом Дослідження
  • Інститут, Центр соцзахворювань

    8.

    Забезпечити безперервне своєчасне постачання витратних матеріалів для проведення Дослідження

  • протягом Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій, Центр соцзахворювань

    9.

    Забезпечити організацію своєчасної доставки та контроль за вимогами перевезення інформативного, якісно зібраного клінічного матеріалу

    9.1. Забезпечити організацію своєчасної доставки та контроль за доставкою біологічного матеріалу до лабораторій II рівня з мікробіологічної діагностики туберкульозу

  • двічі на тиждень протягом Дослідження
  • МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій

    9.2. Забезпечити організацію своєчасної доставки та контроль за доставкою біологічного матеріалу та культур для проведення зовнішнього контролю якості та тесту медикаментозної чутливості з лабораторій груп Закладів до відповідних міжрегіональних лабораторій та лабораторії з мікробіологічної діагностики Інституту

  • один раз на два тижні протягом Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій, ВООЗ (за згодою), Проект міжнародної технічної допомоги "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" (за згодою)

  • 10.
  • Забезпечити належне надання медичної допомоги хворим на хіміорезистентний туберкульоз, які виявлені в результаті Дослідження, з урахуванням спектра медикаментозної стійкості згідно з діючою нормативно-правовою базою

  • протягом Дослідження
  • Держслужба України соцзахворювань, Департамент реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України, Центр соцзахворювань, Інститут, МОЗ АР Крим, структурні підрозділи з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій

  • 11.
  • Забезпечити підготовку та проведення заключного семінару для презентації результатів Дослідження

    11.1. Здійснити аналіз даних Дослідження та підготувати матеріали з висновками щодо лабораторних та епідеміологічних результатів Дослідження

    II — III квартали 2014 року

    Держслужба України соцзахворювань, Інститут, Центр соцзахворювань, ВООЗ (за згодою), Проект міжнародної технічної допомоги "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" (за згодою)

  • 11.2. Забезпечити організацію підготовки та презентації звіту Дослідження
  • 11.3. Здійснити організаційні заходи та провести заключний семінар за результатами Дослідження
  • Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги

    М. Хобзей

    Начальник Лікувально-організаційного управління НАМН України

    В. Лазоришинець

    ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров'я України, НАМН України 26.03.2013 № 233/25

    ПЕРЕЛІК міжрегіональних лабораторій для проведення епідеміологічного дослідження щодо хіміорезистентного туберкульозу в Україні

    № з/п

    Міжрегіональна лабораторія

    Регіони

    1.

    Лабораторія з мікробіологічної діагностики туберкульозу III рівня Хмельницького обласного протитуберкульозного диспансеру

    Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Хмельницька області

    2.

    Лабораторія з мікробіологічної діагностики туберкульозу III рівня Київського міського центрального туберкульозного диспансеру

    Одеська, Вінницька, Житомирська, Київська області та місто Київ

    3.

    Лабораторія з мікробіологічної діагностики туберкульозу III рівня Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру

    Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська області

    4.

    Лабораторія з мікробіологічної діагностики туберкульозу III рівня Харківського обласного протитуберкульозного диспансеру

    АР Крим, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Харківська області

    5.

    Лабораторія з мікробіологічної діагностики туберкульозу III рівня Донецького обласного протитуберкульозного диспансеру

    Луганська, Запорізька, Донецька області

    Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги

    М. Хобзей

    Юридичний портал Справедливість

    Это Вам будет интересно:

    Юридические публикации:

    • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
      юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
      за плечами которых многие годы юридической практики!

    Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

    Контакты юристов

    Телефон:
    E-mail:
    Юридические услуги - Про удосконалення організації епідеміологічного нагляду ..., 2024 год |
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca