AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Чи є обмеження на ввезення побутової техніки?, Редакції виданьЧи є обмеження на ввезення побутової технікиЗбираємося до родичів за кордон і хочемо там придбати деяку побутову техніку. Розкажіть, чи існують заборони або обмеження на ввезення в Україну громадянами такого виду товарів?

Дмитро ОНУПРИЙЧУК. Хмельницький.

Частиною першою статті 365 Митного кодексу України( 4495г-17 ) (далі — кодекс) встановлено, що громадяни за умови дотримання вимог кодексу та інших актів законодавства можуть переміщувати через митний кордон України будь-які товари, крім тих, що заборонені до ввезення (зокрема з метою транзиту) та вивезення з України.

Законодавством не встановлено заборон на ввезення громадянами побутової техніки на митну територію України.

Також повідомляємо, що відповідно до статті 197 ( 4495б-17 ) кодексу пропуск товарів через митний кордон України та їхнє митне оформлення здійснюються митними органами на підставі документів, виданих державними органами, уповноваженими на здійснення відповідних контрольних функцій, іншими юридичними особами, уповноваженими на їх видачу, якщо подання таких документів митним органам передбачено законами України.

Перелік товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України ( 436-2012-п ), затверджено постановою Кабінету Міністрів від 21.05.2012 № 436. В зазначеній постанові, зокрема, визначено товари, які підлягають сертифікації, оцінці відповідності згідно з вимогами технічних регламентів, ліцензуванню.

Крім цього, в постанові наведені документи, які підтверджують дотримання встановлених обмежень, для громадян чи суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності (залежно від того, на яких осіб поширюється дія закону, що встановлює обмеження).

Враховуючи вимоги законів, якими передбачено процедуру проведення сертифікації, оцінки відповідності згідно з вимогами технічних регламентів, здійснення ліцензування, митне оформлення побутової техніки, що ввозиться на митну територію України громадянами, здійснюється з поданням дозвільних документів, передбачених для суб'єктів господарювання, у випадках, визначених у частині восьмій статті 374( 4495г-17 ) кодексу, а саме:

* у разі ввезення товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10000 євро, що переміщуються в міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, у ручній поклажі, супроводжуваному та несупроводжуваному багажі;

* у разі ввезення (пересилання) громадянами товарів, незалежно від їхньої митної вартості, у вантажних відправленнях.

Юридичний портал Справедливість

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Чи є обмеження на ввезення побутової техніки?, Редакції ..., 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca