AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Про стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, Державна служба України з надзвичайних ситуаційКОЛЕГІЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

РІШЕННЯ

  • 14.11.2013  № 20
  • Про стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту

    Розглянувши інформацію про стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту органами виконавчої влади, колегія відмітила, що заходи з реалізації технічної інвентаризації виконуються із значним відставанням від планових показників і потребують прискорення.

    Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 р. № 1473-р ( 1473-2008-р )"Про підготовку та проведення у 2009 — 2014 роках технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту)" центральними та місцевими органами виконавчої влади має бути закінчено проведення технічної інвентаризації у повному обсязі до кінця 2014 року.

    Станом на 10 жовтня 2013 року місцевими органами виконавчої влади проінвентаризовано лише 10815 захисних споруд різної форми власності (40% їх загальної кількості), з них 4126 перебувають у державній власності, 4845 — у комунальній власності, 1844 — у приватній власності.

    Основна причина такого стану — відсутність належного фінансування.

    Так, з місцевих бюджетів усіх рівнів на заходи з інвентаризації захисних споруд комунальної власності виділено та профінансовано лише 7 млн. 235 тис. грн., що становить 26,5% необхідних коштів.

    Найнижчі показники інвентаризації захисних споруд комунальної власності у Рівненській (26,6%), Закарпатській (23,4%), Херсонській (21 %), Чернігівській (19,5%) областях.

    У 2013 році з місцевих бюджетів виділено кошти на заходи для проведення технічної інвентаризації захисних споруд, що належать до комунальної власності, в Автономній Республіці Крим — 11%, у областях: Полтавській — 17,7%, Київській — 13,8%, Тернопільській — 7%, Чернігівській — 6% від необхідних.

    Таким чином, місцевими органами виконавчої влади у зазначених регіонах не забезпечено належне фінансування заходів з технічної інвентаризації захисних споруд, як об'єктів нерухомого майна, що перебувають у комунальній власності.

    Центральними органами виконавчої влади та інвентаризаційними комісіями усіх рівнів проінвентаризовано 46% захисних споруд, що перебувають у державній власності, та 39% споруд, що перебувають у приватній власності.

    Причинами низьких результатів проведення технічної інвентаризації захисних споруд є:

    самоусунення інвентаризаційних комісій усіх рівнів від загальної координації заходів щодо проведення технічної інвентаризації захисних споруд державної та приватної форм власності;

    слабка взаємодія між відомчими та територіальними комісіями з проведення технічної інвентаризації захисних споруд;

  • не вирішено питання щодо подальшого використання безгосподарних захисних споруд;
  • потребує уточнення остаточний перелік захисних споруд, що перебувають у державній, комунальній та приватній власності і підлягають технічній інвентаризації, та перелік органів управління, які утримують захисні споруди державної власності.

    Враховуючи вищезазначене, окремі керівники місцевих органів виконавчої влади не повною мірою вживали необхідний комплекс заходів щодо завершення технічної інвентаризації захисних споруд.

    З метою безумовного виконання вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 р. № 1473-р( 1473-2008-р ) щодо завершення технічної інвентаризації захисних споруд колегія ВИРІШИЛА:

    1. Інформацію про стан проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту взяти до відома.

    2. Департаменту організації заходів цивільного захисту (Стоєцький В. Ф.):

    2.1. Підготувати проект звернення до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо виділення коштів на завершення технічної інвентаризації захисних споруд, що перебувають у комунальній власності.

    Строк — до 1 грудня 2013 року

    2.2. Підготувати інформацію до Кабінету Міністрів України про стан реалізації розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 р. № 1473-р "Про підготовку та проведення у 2009 — 2014 роках технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту)".

    Строк — до 25 січня 2014 року

    3. Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям та державного нагляду (контролю) (Козленко А. М.) вжити заходів щодо реалізації вимог Інструкції щодо утримання захисних споруд цивільної оборони( z1180-06 ), затвердженої наказом МНС України від 09.10.2006 № 653, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 2 листопада 2006 р. за № 1180/13054, у частині проведення комплексних перевірок захисних споруд за участю місцевих органів виконавчої влади (самоврядування).

    Строк — до 1 січня 2015 року

    4. Начальникам територіальних органів ДСНС України:

    4.1. Ініціювати перед Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями проведення виїзних засідань робочих груп регіональних інвентаризаційних комісій для вивчення стану технічної інвентаризації захисних споруд у містах та районах, що мають найгірші показники.

    Інформувати через Департамент організації заходів цивільного захисту (Стоєцький В. Ф.).

    Строк — до 1 грудня 2013 року

    4.2. Спільно з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування підготувати обґрунтовуючі матеріали, що підтверджують неможливість проведення технічної інвентаризації захисних споруд з врахуванням зауважень, наданих ДСНС України (лист від 21.08.2013 № 03-8720/163), для подальшого прийняття відповідних рішень, про що доповісти через Департамент організації заходів цивільного захисту (Стоєцький В. Ф.).

    Строк — до 25 січня 2014 року

    5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Данилюка С. Л.

    Голова, голова колегії

    М. Болотських

    {Текст взято з сайту ДСНС України http://www.mns.gov.ua/}

    Юридичний портал Справедливість

    Это Вам будет интересно:

    Юридические публикации:

    • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
      юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
      за плечами которых многие годы юридической практики!

    Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

    Контакты юристов

    Телефон:
    E-mail:
    Юридические услуги - Про стан проведення технічної інвентаризації захисних ..., 2024 год |
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca