AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Обери собі лікаря

Обери собі лікаря

Якщо ви не задоволені кваліфікацією чи ставленням ескулапа, протягом вересня можна перейти до іншого фахівця

Впродовж місяця з 1 вересня кияни обиратимуть собі лікаря первинної ланки — терапевта, педіатра чи сімейного фахівця. Торік, коли кампанія «Обери собі лікаря самостійно» проводилася вперше, за даними прес-служби Головного управляння охорони здоров’я, такий вибір зробили майже 40% столичних жителів. Найбільше — в пілотних із упровадження медичної реформи Дарницькому та Дніпровському районах. Право обирати лікарів визначено відповідним наказом МОЗ. Самостійно визначатися, до якого медика ходитимеш, можна вже з 14-річного віку.

Прокоментувати подробиці акції «УК» попросив директора департаменту охорони здоров’я Головного управління охорони здоров’я Києва Віталія МОХОРЄВА:

— 2011 року в столиці розпочалося реформування медичної галузі. Передовсім до реформ долучилися саме Дарницький та Дніпровський райони, де за минулий рік відчутно поліпшилося обслуговування на первинній ланці надання медичної допомоги. Можливість обрати власного сімейного лікаря, терапевта чи педіатра — один із пріоритетів реформ, адже світова практика свідчить, що близько 80% всіх звернень пацієнтів вирішуються на рівні лікарів первинної ланки. Аби людині було легше обрати свого лікаря, адміністрація медичного закладу зобов’язана забезпечити вільний доступ до такої інформації: ім’я та прізвище лікаря, спеціальність, кількість прикріплених пацієнтів, стаж роботи, кваліфікаційна категорія, почесні звання, адреса, за якою він приймає.

Звичайно, лікар може надати якісну допомогу тільки певній кількості пацієнтів. За підрахунками, один фахівець — сімейний лікар, терапевт чи педіатр — може лікувати від півтори до трьох тисяч людей. Отже, якщо лікар уже набрав потрібну кількість людей, він може відмовити іншим. У такому разі керівництво лікувального закладу, куди звернулася людина, повинне запропонувати їй іншого фахівця.

За законом, ви можете обрати будь-якого лікаря в Києві, незалежно від свого місця проживання, проте робити це не рекомендується з однієї простої причини: якщо людина захворіла, зрозуміло, що лікар з іншого району не зможе оперативно зреагувати на виклик додому.

Так само можна змінити фахівця, якщо у процесі звернень та лікування не задоволені його ставленням до вас чи кваліфікацією. Згідно із законодавством, таке право надається раз на рік у період з 1 по 30 вересня. Водночас наголошу, що в разі зміни постійного місця проживання ви маєте право обрати власного лікаря в будь-який час.

Лікарю, я тебе не боюся! Фото Укрiнформу

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

♦ У реєстратурі найближчого до вас медичного закладу заповніть спеціальну реєстраційну форму. Зробити це можна щороку з 1 до 30 вересня. Якщо фахівець, у якого ви лікуєтеся, вас влаштовує, жодних заяв писати не потрібно.

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Обери собі лікаря, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca