AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


За крок від самосуду

За крок від самосуду

Події у Врадіївці розслідує комісія МВС, а місцева міліція скаржиться, що під час сутичок постраждали 10 її співробітників

Тетяна БОДНЯ, Олена ІВАШКО, «Урядовий кур’єр»

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка відсторонений від займаної посади начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк та керівник Врадіївського райвідділу міліції, повідомляє УЗГ МВС. Наголошуючи при цьому, що таке рішення ухвалено у зв’язку з тим, що інформація про напад на місцеву жительку за участі працівників міліції була надана керівництву МВС не в повному обсязі, що не дало змоги швидко й об’єктивно розібратися у ситуації та призвело до заворушень.

Ера милосердя для перевертнів

Нагадаємо, що в ніч з понеділка на вівторок жителі села Врадіївка намагалися захопити місцевий райвідділ міліції, протестуючи проти свавілля правоохоронців. А почалося все з мітингу, на який люди стали збиратися о сьомій годині вечора. Вони протестували проти спроб правоохоронців зам’яти злочин їхніх колег, яких підозрюють у згвалтуванні 29-річної місцевої жительки. Ця жахлива подія сталася 26 червня цього року. Троє чоловіків (двоє з них — міліціонери) затягли молоду жінку, яка просто йшла вулицею, до автомобіля й вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, де не одну годину знущалися над жертвою. Пізніше вона розповість, що лише дивом залишилася живою. Лікарі діагностували у потерпілої відкритий перелом черепа в кількох місцях, множинні рвані рани обличчя, п’ять глибоких різаних ран голови, множинні удари і садна. Жінку вже двічі оперували.

За словами потерпілої, били та гвалтували її місцеві міліціонери — капітан Євген Дрижак та лейтенант Дмитро Поліщук, а допомагав їм таксист. Але суд вирішив, що затримати потрібно лише таксиста й одного з правоохоронців. Саме це збурило народний гнів і змусило вдатися до радикальних акцій.

Коли до людей, що зібралися на мітинг, вийшли прокурор району і начальник міліції, спокійної розмови не склалося. Селяни вимагали одного: взяти під варту третього учасника події — капітана міліції. У відповідь правоохоронці просили мітингуючих заспокоїтися і розійтися. Тоді у бік міліціонерів полетіло каміння. Кількох найактивніших учасників протесту правоохоронці затримали. Та людей це не налякало — місцеві жителі розповідають, що це вже не перший випадок згвалтування жінок в їхньому селі. Так, 2012 року хтось утопив у ставку 16-річну дівчину, на її тілі було багато синців, до того ж, вона була роздягненою. А три роки тому в закинутій лікарні на околиці села було знайдено труп ще однієї молодої жінки, яку перед смертю згвалтували.

За словами мітингувальників, у вікні приміщення міліції люди побачили Євгена Дрижака, одного з причетних до звірського побиття й з∂валтування Ірини. Це стало тією «іскрою», що остаточно розпалила натовп. У вікна відділку полетіло каміння, яйця й інші предмети. Люди кинулися до дверей райвідділу, у відповідь міліціонери почали бризкати з газових балончиків і стріляти. Як стверджують очевидці, в сутичці постраждала жінка з дитиною, а в одного з пікетувальників прострілене плече й нога. Постраждалих відправили у лікарню. Тим часом до місця події підтягнули додаткові сили міліції та спецпідрозділу «Беркут».

В обласному управлінні МВС конфлікт прокоментували своєрідно: «За свідченнями працівників центральних засобів масової інформації, які також перебували на мітингу, один з організаторів несанкціонованої акції закликав присутніх (а їх було приблизно 500, переважна кількість із них перебувала, зі слів представників ЗМІ, у стані алкогольного сп’яніння) йти штурмом на райвідділ міліції. Після чого натовп, використовуючи каміння й шматки арматури, пошкодив фасадну частину та ворота адміністративної будівлі. «Зброю» і невстановлені вибухові пристрої учасники мітингу принесли з собою.

Місцеве керівництво було ще красномовнішим, заявивши, що під час сутичок між жителями Врадіївки та співробітниками міліції травми отримали 10 міліціонерів.

Жителі Врадіївки згуртувалися проти свавілля правоохоронців. Фото з сайту novosti-n.mk

На контролі у міністра

Тепер події, що відбулися у Врадіївці, розслідує спеціальна комісія МВС. Тимчасово виконуючим обов’язки керівника обласної міліції призначено Сергія Поготова, першого заступника начальника департаменту громадської безпеки МВС України, який уже перебуває на місці.

Розпочато службове розслідування. У Врадіївці працюють фахівці основних підрозділів апарату МВС. Також на місце виїхала комісія на чолі з начальником Головного штабу Володимиром Березаном. «МВС зацікавлене в об’єктивному і неупередженому розгляді всіх обставин подій на Миколаївщині й закликає людей не піддаватися на провокації політиків, які підбурюють на протиправні дії, — йдеться в офіційному повідомленні, розповсюдженому УЗГ МВС. — Депутатська недоторканість допоможе їм уникнути відповідальності, а звичайним громадянам доведеться відповідати за законом».

За фактом нападу на Врадіївський райвідділ міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, скоєне групою осіб) та за ч. 1 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна), повідомило УЗГ МВС України.

За фактом самого злочину кримінальні провадження відкриті за трьома статтями КК України, що передбачають відповідальність за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, згвалтування та розбій. Керівництво МВС України запевняє, що жодна з осіб, причетних до нападу на потерпілу, не залишиться без покарання, передбаченого законодавством.

Для проведення повноцінної та всебічної перевірки обставин цієї події до Миколаївської області відряджена група фахівців апарату МВС, зокрема працівники департаменту внутрішньої безпеки відомства.

Досудове розслідування здійснює слідчо-оперативна група прокуратури Миколаївської області. До речі, коментуючи перебіг самого розслідування, заступник прокурора області Дмитро Єфіменко зазначив на брифінгу, що «створена робоча група проводить весь комплекс необхідних слідчих дій і неодмінно встановить обставини скоєння цього жахливого злочину в деталях. Нині ми все ретельно перевіряємо, якщо в ході розслідування здобудемо докази, що спростовують алібі третього фігуранта, він одразу отримає статус підозрюваного. Але поки що його алібі не спростовано об’єктивними даними. У справі призначено вісім експертиз, з них чотири — саме щодо третього фігуранта. Я запевняю вас: усі винні будуть покарані!»

Але люди йому, очевидно, не повірили. Й вирішили, що крім штурму, немає іншого виходу… Тепер справа перебуває на контролі у міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, який у вівторок прибув до Миколаєва, щоб особисто вивчити обставини цієї справи.

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - За крок від самосуду, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca