AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Віктор ЯНУКОВИЧ: «Усі інвестиційні проекти повинні мати екологічну складову»

Віктор ЯНУКОВИЧ: «Усі інвестиційні проекти повинні мати екологічну складову»

У цьому присутніх на засіданні Ради регіонів у Луганську переконував Президент Віктор Янукович

Енергетична незалежність України і децентралізація влади — такі основні питання обговорювали під час виїзного засідання Ради регіонів на чолі з Президентом Віктором Януковичем, яке відбулося в рамках його робочої поїздки до Луганська. І першим дорученням для уряду стало поширення позитивного досвіду, продемонстрованого в питаннях забезпечення економічної ефективності.

«Досвід, який є в питаннях розвитку відновлювальної енергетики, треба узагальнити та використовувати. І відпрацювати план вдосконалення цього досвіду на інших територіях за погодженням з місцевою владою», — зазначив Віктор Янукович.

Ощадливість як запорука зростання

Зокрема на Луганщині за останні два роки в рамках обласної програми підвищення енергоефективності вдалося залучити понад 1,5 мільярда гривень, переважна частина яких — власні кошти підприємств. За словами очільника краю Володимира Пристюка, це скоротило споживання енергоресурсів майже на 863 тисячі тонн умовного палива на загальну суму 2 мільярди 540 мільйонів гривень.

Кращий приклад цього — пуск на Алчевському металургійному комбінаті унікальної газотурбінної електростанції комбінованого циклу. Вражає економічний ефект, та головне те, що унікальна електростанція дає змогу отримувати електроенергію шляхом переробки вторинних ресурсів виробництва — доменного, коксового та конверторного газів. І небо над промисловим Алчевськом стане значно чистішим.

А за словами Президента, «сьогодні однією з головних вимог при реалізації кожного інвестиційного проекту є зниження екологічного навантаження в регіонах». Насамперед таких, як місто металургів, де висока інтенсивність праці й екологічних викидів.

Було про що розповісти й іншим учасникам Ради регіонів. Про ощадливе використання природних ресурсів говорив голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан. За його словами, під гаслом «від поля до котельні» триває модернізація теплового господарства краю, переведення теплоенергетики на альтернативні види палива, переважно — солом’яні пілети. У Кіровоградській області, за словами голови обласної ради Миколи Ковальчука, теж пішли шляхом упровадження пілетного палива: в кожному районі налагодили його виробництво і навіть створили кластер «від виробника сировини та виробника альтернативного виду палива до споживача».

А на Рівненщині потужним ресурсом відновлюваної енергетики є ліси. Тут, за словами очільника області Василя Берташа, аби розширити виробничу базу для підприємств, які переробляють відходи деревини на енергоресурс, почали вирощувати енергетичну вербу. Це розв’язує й проблему заболочених поліських ∂рунтів. Голова ж Ради міністрів Криму Анатолій Могильов готовий був докладно розповідати про вітроенергетику та встановлення світильників на світлодіодах.

Жителі великих промислових міст повинні дихати чистим повітрям. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

Енергетики забули про газ

Тому логічним став висновок віце-прем’єр-міністра Юрія Бойка: «До 2020 року планується вивести вироблення альтернативної енергії щонайменше до 11%. Але ми вже зараз бачимо, що досяжні й вищі результати».

Так, за півтора року після розроблення програми енергоефективності промисловість України вже скоротила споживання імпортних енергоносіїв на 10%, а спалювання газу на виробництво електричної енергії припинено взагалі. Окрему програму розроблено для модернізації комунальної теплоенергетики, споживання природного газу уже скорочено підприємствами ЖКГ з 11,1 до 10 мільярдів кубометрів. Усі проекти Програми модернізації комунальної теплоенергетики включено до Програми активізації розвитку економіки. І тут уряд чекає ініціативи місцевих органів влади.

Тема посилення ролі органів місцевої влади стала другою за жвавістю обговорення. Віктор Янукович наголошує, що територіальні органи на місцях повинні мати більше повноважень. Розмову розпочато на березневому засіданні Ради регіонів, де розглядали концепцію реформування місцевого самоврядування. Сьогодні її обговорюють у містах, районах та областях. Нинішнє засідання Ради регіонів стало продовженням курсу на припинення дублювання міністерствами функцій місцевої влади. Згідно з Указом Президента «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території» держадміністраціям має бути делеговано повноваження органів виконавчої влади вищого рівня. Спеціально створена робоча група перевірить виконання указу до кінця червня. Але зростатиме й відповідальність очільників територій за стан справ.

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Віктор ЯНУКОВИЧ: «Усі інвестиційні проекти повинні ..., 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca