AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


І в міліції є «тихе болото»

І в міліції є «тихе болото»

Корупціонерам та хабарникам у погонах уникнути відповідальності стало важче

Житель Маріуполя, якого запідозрили в крадіжці, давав свідчення у Жовтневому районному відділі міліції і перебував у дуже пригніченому настрої, який ще має популярну назву «суши сухарі». Аж тут вигулькнув альтернативний варіант: виявляється, шлях на волю лежить через… кишеню правоохоронця, яка має поважчати на 20 тисяч гривень. Після відповідного повідомлення про спокусливу пропозицію співробітники прокуратури Донецької області та управління внутрішньої безпеки УМВС України в Донецькій області провели спеціальну операцію і затримали 32-річного підприємливого працівника райвідділу міліції. До того ж, це був якраз той випадок, коли мимоволі згадують про «тихе болото», в якому, як завше, заводиться казна-хто. Адже правоохоронець, який досі характеризувався винятково позитивно, несподівано став фігурантом справи відразу за чотирма кримінальними статтями і може «загриміти» за грати на 10 років.

Цей недавній випадок, що стався у приморському місті, зайвий раз підтвердив, що використання нового Кримінального процесуального кодексу істотно позначилося на протидії корупційним діям правоохоронців. Тим паче, що у відомстві триває очищення лав від корупціонерів та хабарників, у яких буквально горить земля під ногами. Приміром, з початку року завдяки зусиллям співробітників підрозділів внутрішньої безпеки МВС розпочато 120 кримінальних проваджень за фактами хабарництва і до карної відповідальності притягнуто 70 працівників міліції.

Загалом же положення нового КПК зменшують і усувають можливість приховування злочинів та небажання реагувати на випадки порушення конституційних прав громадян-заявників. Подібну практику відзначив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Очільник назвав наступні цифри: у 2012 році правоохоронці розслідували 1700 корупційних злочинів, а це дві третини від загальної кількості виявлених правопорушень цієї категорії.

— З моменту отримання повідомлення про вимогу в громадянина грошей відомості про це фіксують на кількох рівнях обліку, — наголосив на позитивних моментах боротьби з корупцією Віталій Захарченко. — Отож це унеможливлює «спущення справи на гальмах» чи допомогу хабарникові уникнути відповідальності.

Ще один важливий момент: вітчизняна міліція значно посилила контроль над використанням коштів у бюджетній сфері, де вдалося «вивести на чисту воду» 13 організованих груп. Слідчі вже довели вину за 243 фактами корупційних дій, до відповідальності притягуються 187 підозрюваних у скоєнні згаданих злочинів.

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - І в міліції є «тихе болото», 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca