AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Комунікативність стає чеснотою урядовців

Комунікативність стає чеснотою урядовцівЗАСІДАННЯ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ

Посилення взаємодії з депутатським корпусом буде окремим пунктом діяльності уряду

Майже тиждень минув після звіту уряду у Верховній Раді, а відгомін цієї події ще відлунює суперечками і обговоренням на всіх рівнях: від державного до побутового. Тож і Прем’єр-міністр Микола Азаров, який минулої п’ятниці вкотре витримав щільний іспит народних обранців, не зміг не повернутися до цієї теми.

За його словами, чинний уряд отримав мандат довіри до обраного курсу, натомість проваливши стратегію опонентів «що гірше, то краще». «Таким чином це — позитивна оцінка нашої соціально-економічної політики з боку конструктивної більшості у Верховній Раді та українського суспільства», — резюмував глава уряду.

Його сподівання на те, що предметом глибокого аналізу стане Державна програма активізації розвитку економіки, не виправдалися. Почуті ж звинувачення на адресу складу Кабінету Міністрів мало нагадували прагматичний і фаховий розгляд питання.

Однак «дискусія на рівні: «ви винні в тому, що взимку день коротший, ніж влітку» не має ні сенсу, ні абсолютно нічого спільного з пошуком успішних шляхів розвитку країни», — висловив своє бачення ситуації Микола Азаров.

У цьому контексті є сенс навести слова Прем’єра без авторських коментарів, адже, як мовиться, з пісні слів не викидають: «Дорікати уряду тим, що на основних наших ринках збуту відбулося падіння, проте українська економіка минулого року все ж продемонструвала хоч невелике (на 0,2%), але зростання — просто непрофесійно. Ставити нам у провину, що уряд спочатку накопичив валютні резерви, а потім витрачав їх на добросовісну оплату боргів попередніх років і на оплату дорогого — їхніми ж, нинішньої опозиції, стараннями, унікально дорогого газу, — все це просто деструктивна дезінформація суспільства. А докоряти нам тим, що ми здійснили пенсійну реформу, тоді як зобов’язання України перед МВФ зробити це підписала колишня прем’єр-міністр, — просто аморально. До речі, попри тиск, ми здійснили пенсійну реформу у найбільш м’якому серед усіх європейських країн варіанті».

З усього Микола Азаров зробив кілька корисних висновків. Перший полягає в тому, що Україні не потрібні такі претенденти на владу. А другий стосується вдосконалення персональної роботи міністрів, керівників відомств і органів державної влади в цілому з депутатським корпусом, комітетами і фракціями Верховної Ради. З цього випливає новий окремий напрям діяльності уряду.

«І я буду жорстко контролювати таку взаємодію, — наголосив Прем’єр. — Переконаний, ця робота дасть позитивний результат. Тому що вона в інтересах країни».

При цьому він нагадав і позицію представників європейських інституцій, які днями перебували в Україні та зустрічалися з її вищим політичним керівництвом. Усі вони наполягали на тому, що опозиція повинна конструктивно працювати саме в парламенті, а не на вулицях. «Прислухаймося разом до дружніх наполягань досвідчених політиків із тих країн, до сім’ї яких прямує Україна», — на такій оптимістичній ноті Микола Азаров завершив розгляд цього чутливого питання.

Тісна співпраця з депутатським корпусом визначена Прем’єром як один з напрямків роботи урядовців. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

І мітлою, і калькулятором

Наша газета вже підбивала попередні підсумки Всеукраїнської акції «За чисте довкілля», яка відбулася минулої суботи. Микола Азаров також вирішив згадати з користю проведені вихідні, ще раз подякувавши всім небайдужим, хто відгукнувся на заклик привести до ладу середовище власного проживання.

«Це об’єднання навколо простої, але практично корисної роботи треба продовжити. Роботи з благоустрою та покращення екології необхідно продовжити як мінімум до травневих свят, — поставив нове завдання перед владою Прем’єр. — Тим паче, що свята будуть тривалі. Доручаю главам регіональних адміністрацій і під час свят забезпечити фронт робіт та технічну підтримку — як комунальним службам, так і волонтерам».

Загалом після пережитої аномальної зими питання чистоти набуває особливої актуальності. Особливо, коли йдеться про житлово-комунальну сферу, бо вона чи не найбільше зазнала негативного впливу холодів і перепадів температур. У цьому секторі працює 334 тисячі громадян, «з мітлами, лопатами й калькуляторами». Чи до снаги їм забезпечувати постійний порядок, якщо навіть для 5,5 мільйона людей роботи на суботнику вистачило з головою?

Ось і переконаний Прем’єр, що настав час «крок за кроком, місто за містом, область за областю створювати оптимальні структури управління і обслуговування ЖКГ, озброювати їх новітньою технікою. Звичайно, цього не вдасться досягти за один сезон. Як запевнив Микола Азаров, влада має на руках «дорожню карту» модернізації галузі, погоджену з енергетиками, шляховиками, будівельниками, водниками тощо. «Цю роботу я доручив віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу, який добре володіє проблемою. Щонайменше, раз на квартал уряд розглядатиме, як її виконують», — пообіцяв очільник Кабміну.

Від зими до зими

Опалення відключили по всій країні. Що робити далі: відпочивати на охололих трубах в очікуванні наступного сезону чи розпочинати підготовку до нього вже зараз? Відповідь можна було зрозуміти з прем’єрського доручення на адресу Міненерговугілля, Мінрегіону і глав місцевих адміністрацій щодо необхідності проведення технічної ревізії всіх об’єктів, що припинили роботу.

Саме зараз слід виявити слабкі місця у нашому доволі зношеному комунальному й тепловому господарствах, аби взимку уникнути повторення аварій з відключенням водо- і теплопостачання. Минулорічний досвід свідчить, що 80% таких випадків пов’язані з технічним чинником. Їх оперативно усували. Але хто візьметься спрогнозувати кількість і складність подібного форс-мажору наступного опалювального сезону?

«Доручаю віце-прем’єр-міністру Олександру Вілкулу, міністру будівництва, регіонального розвитку та ЖКГ Геннадію Темнику до кінця травня провести спільні з регіональними адміністраціями колегії щодо підготовки до осінньо-зимового періоду», — заявив Микола Азаров. Розпочати виконання цього доручення підлеглим доведеться буквально негайно.

ЩО РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСIДАННI УРЯДУ

♦ Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів (проект закону);

♦ Про внесення змін до Порядку проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій (постанова Кабінету Міністрів);

♦ Про затвердження загальних обсягів формування державного резервного насіннєвого фонду (розпорядження уряду);

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Комунікативність стає чеснотою урядовців, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca