AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Хто допоможе з довідкою?

Хто допоможе з довідкою?І нині мені дуже потрібна довідка з Управління будівництва Чорнобильської АЕС, де я працював з 1984 по 1998 роки. Працівники цієї установи мають надати мені документ-підтвердження про те, що на день аварії на станції я там працював, які були мої умови праці та зарплата. Для мене це дуже важливо, адже саме від цього документа залежить, отримаю я доплату до пенсії чи ні. Але…

Запити до управління надсилав уже багато разів, але жодного разу не отримав навіть формальної відписки. Чому так? А здоров’я, яке підірвав саме у той період, нині не дозволяє мені їздити по інстанціях та вистоювати у довжелезних чергах. Але чиновники на це не зважають. Прошу направити мого листа до Міністерства соціальної політики, можливо, там мені допоможуть.

Г. ГАНУШЕВИЧ, м. Звенигородка Черкаської обл.

Олена КРАВЧЕНКО, директор департаменту соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, Мінсоцполітики:

— Відомості про встановлення умов і розмірів оплати праці та умов їхнього запровадження щодо конкретних осіб можуть мати, а отже, й надавати виключно підприємства, установи, організації, де працювали ці особи, або правонаступники таких підприємств, установ, організацій. Інші підприємства, установи, організації, органи державної влади тощо не можуть видавати довідок про заробіток щодо конкретних осіб, які не працювали і не працюють у цих підприємствах, установах, організаціях, органах державної влади.

Відповідно до статті 15 Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» видача довідок про заробітну плату у період роботи (служби) з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а також на територіях радіоактивного забруднення здійснюється підприємствами, установами, організаціями (військкоматами), які відповідно до статті 101 Закону «Про пенсійне забезпечення» несуть матеріальну відповідальність за шкоду, заподіяну громадянам або державі внаслідок несвоєчасного оформлення або подання пенсійних документів, а також за видачу недостовірних документів, і відшкодовують її.

Статтею 49 Кодексу законів про працю України також визначено, що власник (уповноважений ним орган) зобов’язаний видати працівникові на його вимогу довідку про його роботу на цьому підприємстві із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати.

Відповідно до законодавства з пенсійного забезпечення, призначення та перерахунок пенсії, оформлення документів для її виплати здійснюється органами Пенсійного фонду України за місцем проживання конкретних осіб, які без довідки про оплату праці в зоні відчуження, підтвердження виїздів на роботи в зону відчуження тощо призначають пенсію у мінімальному розмірі.

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Хто допоможе з довідкою?, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca