AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Кримінальний бізнес на чужому азарті

Кримінальний бізнес на чужому азарті

Проблем ігрової залежності самими каральними заходами не розв’язати

Дмитро ЛЮБЧЕНКО, Олександр ЯНЧУКдля «Урядового кур’єра»

Нелегальний ігровий бізнес виявився живучішим, ніж здавалося кілька років тому. Причини відомі: надприбутки, що їх отримують підпільні гральні заклади, експлуатуючи чиюсь хворобливу залежність від гри. Тим паче, що крім прибутку від власне гри на автоматах, комп’ютерах або рулетці, фактично кожен такий заклад торгує ще й кавою, пивом та іншими, міцнішими, напоями. Відвідувачі, які захопилися грою, нерідко «зависають» у ньому на всю ніч. На годинник тут ніхто не дивиться.

Гроші диктують і методи виживання новітніх казино: їхні власники вдаються до різних хитрощів. Приміром, у Дніпровському районі столиці клуб, що працював у закритому режимі, відчиняв двері тільки тим клієнтам, хто промовляв кодову фразу: мовляв, хочу відвідати туалет. Пароль спрацьовував, охочі потрапляли всередину.

А коли «на вогник» несподівано з’являються правоохоронці, в дев’яти з десяти випадків адміністратори стверджують, що працюють тут перший день і жодних подробиць нової роботи не знають, бо щойно найнялися за оголошенням, стажуються, думають, що тут надають послуги доступу в Інтернет. Усі вони заявляють, що не знають статті Кримінального кодексу України 203-2, санкції якої за нелегальний гральний бізнес передбачають покарання у вигляді штрафу до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання. Тобто штраф може сягати сотень тисяч гривень!

Упродовж чотирьох останніх тижнів у всіх областях працівники міліції провели заходи, спрямовані на протидію кримінальним правопорушенням у сфері грального бізнесу. За словами заступника начальника департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДДСБЕЗ) МВС України Олександра Сидорова, за цей час правоохоронці припинили діяльність 597 гральних закладів, з яких вилучено близько 6 тисяч одиниць грального обладнання (гральні автомати, комп’ютери, столи для гри в покер та рулетки) на суму понад 51 мільйон гривень, відкрито 772 кримінальних провадження. Лише в столиці протягом місяця припинено діяльність 80 гральних закладів, із яких вилучено понад тисячу одиниць грального обладнання.

Утім, на периферії іноді діють ще з більшим розмахом. Приміром, на Дніпропетровщині група осіб організувала мережу салонів, що надавали нелегальні послуги у сфері грального бізнесу як букмекерські контори. Під час обшуків у порушників вилучено обладнання на суму понад 2,7 мільйона гривень. Аналогічну групу, яка створила мережу із семи гральних салонів, викрито і на Херсонщині.

Звичайно, проблему ігрової залежності (так званої лудоманії) неможливо вирішувати самими міліцейськими заходами. Підпільні «ігротеки» існують тому, що на подібне проведення часу є стабільний попит. Чому так відбувається? За словами психолога-кримінолога Юрія Ірхіна, ігроман отримує задоволення від гри, відчуваючи свого роду екстаз. Азартна людина потім уже підсвідомо намагається повернутися в цей стан. І що яскравіші відчуття вона переживає, то частіше намагатиметься їх повторити.

Перемогти згубний потяг цілком можливо, для цього треба лише докласти певних зусиль.

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Кримінальний бізнес на чужому азарті, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca