AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Про наукове та методичне забезпечення гідрометеорологічної діяльності, Державна служба України з надзвичайних ситуаційКОЛЕГІЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

РІШЕННЯ

  • 14.11.2013  № 24
  • Про наукове та методичне забезпечення гідрометеорологічної діяльності

    Розглянувши стан наукового та методичного забезпечення гідрометеорологічної діяльності, колегія відмічає, що висока наукоємність та багатофункціональність діяльності у сфері гідрометеорології вимагає постійного наукового та методичного супроводу напрямків гідрометеорологічної діяльності, впровадження настанов та інших керівних документів Всесвітньої метеорологічної організації, рішень Міждержавної ради з гідрометеорології країн — учасниць СНД.

    У системі гідрометеорологічної служби ДСНС України функціонує система наукового та методичного забезпечення найбільш важливих пріоритетних напрямків діяльності.

    Наукове забезпечення гідрометеорологічної діяльності здійснюється Українським гідрометеорологічним інститутом ДСНС України і НАН України.

    Основними напрямками зазначених досліджень інституту є:

  • методи та технології прогнозування погоди, гідрометеорологічних явищ та агрометеорологічних умов;
  • використання супутникової інформації для вирішення завдань гідрометеорологічного забезпечення;
  • науково-методичний супровід системи моніторингу навколишнього природного середовища;
  • інструментальне забезпечення системи гідрометеорологічних спостережень.

    Методичне забезпечення у сфері гідрометеорологічної діяльності за різними напрямками здійснюють Український гідрометеорологічний інститут ДСНС України та НАН України, Український гідрометеорологічний центр, Центральна геофізична обсерваторія, Гідрометцентр Чорного та Азовського морів, Державне підприємство "Український авіаційний метеорологічний центр", Світловодська та Севастопольська гідрометеорологічні обсерваторії. Зазначеними організаціями в цілому забезпечуються заходи з методичного забезпечення шляхом стажування, проведення нарад-семінарів, методичних перевірок, підготовки методичних листів, оглядів, інструкцій, контрольних завдань тощо.

    Разом з цим, у питаннях наукового та методичного забезпечення існують недоліки, що можуть впливати на якість гідрометеорологічної діяльності в Україні. Так, на цей час у системі гідрометеорологічної служби відсутній перспективний план наукового забезпечення гідрометеорологічної діяльності в Україні. Потребує активізації з боку УкрГМІ наукове та методичне забезпечення діяльності спеціалізованих воднобалансових станцій, а також врахування потреб авіаційних користувачів при плануванні наукових робіт з адаптації мезомасштабних моделей для території України.

    Основним недоліком у напрямку методичного забезпечення гідрометеорологічної діяльності є недостатньо активна робота з розробки керівних документів на заміну документів колишнього СРСР з питань гідрометеорології. Щороку УкрГМІ та методичними центрами готується близько десяти керівних документів з питань гідрометеорологічної діяльності, а для того, щоб протягом п'яти років завершити перероблення галузевих стандартів колишнього СРСР у сфері гідрометеорологічної діяльності, необхідно готувати їх не менше двадцяти.

    Незважаючи на те, що в положеннях про УкрГМЦ, ЦГО, ДП "УАМЦ", Севастопольську та Світловодську ГМО визначені функції методичного забезпечення, у штатних розписах цих організацій тільки в ДП "УАМЦ" створено відділ методичного забезпечення.

    З метою вдосконалення наукового та методичного забезпечення гідрометеорологічної діяльності колегія ВИРІШИЛА:

    1. Інформацію про наукове та методичне забезпечення гідрометеорологічної діяльності взяти до відома.

    2. Управлінню гідрометеорології (Громовий В. О.), Українському гідрометеорологічному інституту (Осадчий В.І.), Українському гідрометеорологічному центру (Кульбіда М.І.):

    2.1. За участю провідних учених НАН України розробити Перспективний план наукового забезпечення гідрометеорологічної діяльності у системі ДСНС України на період 2015 — 2020 років.

    Строк — I квартал 2014 року

    2.2. Забезпечити організацію своєчасного формування та подання на розгляд керівництву ДСНС України проекту Тематичного плану науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт Українського гідрометеорологічного інституту на 2014 рік.

    Строк — місячний термін після затвердження державного бюджету

    2.3. Прискорити роботи з упровадження багаторівневої системи гідрометеорологічного прогнозування у басейнах річок Карпатського регіону на основі прогнозу погоди та програмного забезпечення провідних національних гідрометеорологічних служб світу.

    3. У зв'язку з переходом країн Європейського союзу на нові стандарти даних у системі EUMETCast, Українському гідрометеорологічному інституту (Осадчий В.І.) забезпечити технічну та технологічну підтримку отримання супутникової метеорологічної інформації в організаціях, у яких були встановлені станції прийому зазначеної інформації.

    Строк — протягом 2014 року

    4. Українському гідрометеорологічному центру (Кульбіда М.І.), Українському гідрометеорологічному інституту (Осадчий В.І.) створити в межах наявної чисельності підрозділи з методичного забезпечення за напрямками для прискорення переробки галузевих стандартів колишнього СРСР.

    Строк — з 1 січня 2014 року

    5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Голови Бойка А. П.

    Голова, голова колегії

    М. Болотських

    {Текст взято з сайту ДСНС України http://www.mns.gov.ua/}

    Юридичний портал Справедливість

    Это Вам будет интересно:

    Юридические публикации:

    • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
      юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
      за плечами которых многие годы юридической практики!

    Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

    Контакты юристов

    Телефон:
    E-mail:
    Юридические услуги - Про наукове та методичне забезпечення гідрометеорологічної ..., 2024 год |
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca