AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Злий геній рекордів

Злий геній рекордівГанна РОМАШКО для «Урядового кур’єра»

Днями світові агенції новин «підірвало» повідомлення про те, що відразу трьох відомих бігунів спіймали на вживанні заборонених препаратів: американця Тайсона Гея, ямайців Асафу Пауелла і Шерон Сімпсон. Додамо, що місяць тому в таку саму історію втрапила і семиразова призерка олімпіад Вероніка Кемпбелл-Браун з Ямайки. Їхні справи, хоч як вони завершаться, матимуть істотний вплив на дискусію про місце допінгу в спорті і точно вплинуть на результати найближчих легкоатлетичних стартів.

Спав на думку й інший, уже хрестоматійний, приклад. Після зимової Олімпіади-2002 світова громадськість активно цікавилася, чому видатний норвезький біатлоніст Оле Ейнар Бьорндален міг цілком офіційно використовувати допінг, оскільки запасся довідкою лікаря про наявну у нього астму і «лікувався» саме забороненими препаратами? В «астматиках» ходили, до речі, мало не всі лижники і біатлоністи скандинавських країн. А згодом ця хвороба стала професійною для багатьох атлетів. То де саме проходить межа між добром — фармакологічною допомогою спортсменам, що змушені дедалі збільшувати навантаження, і злом, якого шукачі рекордів завдають не лише своєму здоров’ю, а й репутації справи власного життя.

Сьогодні ми пропонуємо вам згадати найгучніші історії, щоправда розставити їх за значимістю кожен може по-своєму.

10. Юрій БІЛОНОГ

Фото з сайту www.zimbio.com

У грудні торік Міжнародний олімпійський комітет офіційно заявив, що в допінг-пробі українця Юрія Білонога, взятій у 2004 році, знайдені заборонені препарати. Через це спортсмена дискваліфікували на два роки і позбавили золотої медалі у штовханні ядра, здобутої на Олімпійських іграх в Афінах. Зазначимо, що Юрій Білоног завершив спортивну кар’єру 2011-го, а його допінг-проба тривалий час була заморожена (матеріал зберігається за правилами вісім років). Наскільки безкорисливо розморозили її саме торік, аби перевірити за допомогою новітніх технологій, наразі невідомо.

9. Іван ТИХОН і Вадим ДЕВ’ЯТОВСЬКИЙ

Фото з сайту rus.delfi.ee

На Іграх-2008 у Пекіні в змаганні молотобійців балом правили білоруси Іван Тихон та Вадим Дев’ятовський. Здобувши срібло і бронзу, хлопці згодом попалися. За застосування забороненого препарату «тестостерон» нагороди відібрали в обох. Однак Арбітражний спортивний суд в Лозанні змусив роздумувати над сенсом буття вже їхніх суперників, яким недовго вдалося походити у призерах. Щоправда срібло в Івана Тихона таки відібрали —— вже «у пакеті» з нашим Юрієм Білоногом.

8.Кайса ВАРІС

Фото з сайту www.iltasanomat.fi

У 2008 році фінські глядачі із завмиранням серця стежили за сходженням нової зірки світового біатлону —— колишньої лижниці Кайси Варіс. Здавалося, ось воно —— світле майбутнє. Це саме «майбутнє» змагалося нарівні з іменитими спортсменами, та, все-таки, один снаряд в одну лунку падає двічі. Один раз скуштувавши заборонений плід допінгу, Кайса спробувала знову... і попалася! Як підсумок —— довічна дискваліфікація, яка була скасована через те, що при розкритті проби «В» знову напартачили. Щоправда, Кайса вирішила більше не спокушати долю і завершила кар’єру.

7. Іранські важкоатлети

Фото з сайту wlsport.ucoz.ru

Прийнято вважати, що важка атлетика —— спорт сильних та мужніх, і в ній точно допінгу немає. 2006 року цю думку з успіхом спростували іранські важкоатлети. З 11 учасників команди за кілька днів до старту чемпіонату світу допінг виявили у 9! Іранців дискваліфікували, а ось росіяни, казахи (по шестеро попалися) й аргентинці (троє допінгістів) відбулися значними штрафами.

6. Російські біатлоністи

Фото з сайту figureskating.ipb.su

У сезоні 2008/2009 Кубка світу з біатлону росіяни Катерина Юр’єва, Альбіна Ахатова і Дмитро Ярошенко підвели свою збірну. Більшість медальних надій Росії на майбутній світовій першості були пов’язані саме з цими спортсменами. Юр’єва та Ярошенко вели боротьбу за перемогу в загальному заліку Кубка світу, Ахатова була десь поруч. Однак перед самим ЧС-2009 вдарив грім серед ясного російського неба —— всі троє дискваліфіковані за вживання забороненого рекомбінованого еритропоетину. Варто зазначити, що ситуація з дискваліфікацією була неоднозначна: пробу «В» розкрили неправильно, і Союз біатлоністів Росії намагався оскаржити результати. Намагався, намагався, та не вийшло... У підсумку медалі відібрали, всіх трьох дискваліфікували на два роки без права участі в Олімпіаді у Ванкувері і головне —— на майбутніх Іграх у Сочі.

5. Бен ДЖОНСОН

Фото з сайту www.moviepilot.de

Дискваліфікація Бена Джонсона досі залишається найрезонанснішою в історії спорту. Канадський спринтер на Олімпіаді в Сеулі-1988 здивував увесь світ своїм дивовижним результатом — 9,79 секунди. Однак через два дні його позбавили олімпійської медалі, виявивши в крові допінг. Джонсон запевняв, що це помилка, проте незабаром знову був викритий у вживанні заборонених препаратів, і його дискваліфікували вже довічно.

4. Дієго МАРАДОНА

Фото з сайту www.mirror.co.uk

Побутує думка, що допінг у футбольному середовищі не таке вже й поширене явище. Ці чутки в 1991 році з успіхом спростував легендарний Дієго Армандо Марадона, якого спіймали на вживанні кокаїну. Дискваліфікований Дієго, щоправда, довго пручався і запевняв, що вживав кокаїн, щоб зняти стрес і побороти депресію. Відбувши п’ятнадцятимісячну дискваліфікацію, Марадона продовжив грати, непогано провів період 1992—1993 років, а 1994-го знову «загримів». Цього разу «знімати втому» йому допомагав заборонений ефедрин. Знову дискваліфікація, і Дієго більше вже не номер один.

3. Майкл ФЕЛПС

Фото з сайту mi9.com

По закінченні Олімпіади-2008 на одній з вечірок папараці сфотографували, як герой блакитної доріжки Майкл Фелпс у компанії друзів вживає наркотики. За словами журналістів, було схоже, що робить він це не вперше. Ажіотаж тоді був неабиякий. Федерація плавання США дискваліфікувала володаря восьми золотих медалей Пекіна на три місяці. Однак через чотири роки у Лондоні-2012 Балтиморська Куля зміг довести всім, що тоді не було плавця кращого за нього і заодно побив, здавалося б, недосяжний рекорд Лариси Латиніної за кількістю здобутих олімпійських медалей.

2. Ленс АРМСТРОНГ

Знаменитого велогонщика Ленса Армстронга позбавили титулів переможця «Тур де Франс», зажадали повернути виграні чотири мільйони доларів і довічно дискваліфікували за допінг. Звинувачення, побудовані на свідченнях партнерів по команді, йому пред’явили 14 червня торік на підставі допінгових проб, узятих в 2009 і 2010 роках. Крім того, фахівці змогли знайти закономірності у змінах показань біопаспорта велосипедиста з циклами змагань за всі роки виступів Ленса. Втім, чемпіон сіднейської Олімпіади так прокоментував своє рішення перестати захищатися від звинувачень у допінгу: «Я просто вирішив закінчити з цією дурницею. Я перегорну цю сторінку в моєму житті і більше не перейматимуся цим питанням попри обставини. Я присвячу себе служінню людям і сім’ям, які постраждали від раку».

1. Меріон ДЖОНС

Фото з сайту pics4.this-pic.com

Урядовий Кур'єр

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - Злий геній рекордів, 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca