AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


Про затвердження Положення про Експертну комісію з оцінки переліку відомостей, що становлять службову інформацію і яким присвоюється гриф обмеження доступу МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ ТА ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

НАКАЗ

  • 14.11.2013  № 840
  • Про затвердження Положення про Експертну комісію з оцінки переліку відомостей, що становлять службову інформацію і яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування"

    Відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації"( 2939-17 ), постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 2011 року № 938( 938-2011-п ) "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань доступу до інформації" та Указу Президента України від 5 травня 2011 року № 547/2011 ( 547/2011 ) "Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації" НАКАЗУЮ:

    1. Затвердити Положення про Експертну комісію з оцінки переліку відомостей, що становлять службову інформацію і яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування".

    2. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

    Міністр

    Е. Ставицький

    Додаток до наказу Міненерговугілля України 14.11.2013 № 840

    ПОЛОЖЕННЯ про експертну комісію з оцінки переліку відомостей, що становлять службову інформацію і яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування"

    Загальні положення

    1. Це Положення відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації"( 2939-17 ), Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію, що є власністю держави( 1893-98-п ), затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.98 № 1893, та інших нормативно-правових актів у сфері захисту службової інформації, що є власністю держави, визначає загальні засади діяльності, завдання, порядок створення, права та обов'язки експертної комісії з оцінки переліку відомостей, що становлять службову інформацію і яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування" (далі — експертна комісія).

    2. Експертна комісія є дорадчим органом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (далі — Міністерство), утвореним з метою:

    - попередження розголошення відомостей, що становлять службову інформацію, що є власністю держави;

    - забезпечення функціонування визначеної законодавством системи доступу до службової інформації, що є власністю держави.

    3. Експертна комісія утворюється наказом Міністерства. До її складу включаються працівники всіх структурних підрозділів Міністерства. У разі потреби для участі в роботі експертної комісії можуть залучатися фахівці заінтересованих підприємств, установ та організацій, з метою розгляду питань, що належать до їх компетенції.

    Головою експертної комісії призначається заступник Міністра — керівник апарату, а обов'язки секретаря покладаються на одного з членів експертної комісії.

    Голова експертної комісії організовує та забезпечує необхідні умови для роботи комісії.

    Секретар експертної комісії, за вказівками голови експертної комісії, забезпечує скликання засідань експертної комісії.

    Секретар експертної комісії складає протоколи разом з працівником структурного підрозділу, до компетенції якого належить питання, що розглядалося на засіданні експертної комісії.

    4. Основною формою роботи експертної комісії є засідання, необхідність проведення якого та перелік питань для розгляду визначає голова комісії.

    Рішення експертної комісії оформляється протоколом у довільній формі та затверджується головою комісії, де фіксується хід та результати обговорення, запитання, зауваження, пропозиції членів експертної комісії.

    Рішення експертної комісії вважається дійсним, якщо у засіданні взяло участь не менше двох третин її членів.

    Протокол засідання підписує секретар експертної комісії.

    5. Експертна комісія у роботі керується Конституцією України ( 254к/96-ВР ), Законом України "Про доступ до публічної інформацію"( 2939-17 ), Інструкцією про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію, що є власністю держави( 1893-98-п ), затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.98 № 1893, та іншими нормативно-правовими актами у сфері захисту службової інформації, що є власністю держави.

    6. Експертна комісія має право:

    - одержувати в установленому порядку від структурних підрозділів Міністерства необхідну інформацію для виконання покладених на неї завдань;

    - надавати голові комісії пропозиції щодо вдосконалення системи обліку, зберігання, використання, знищення та охорони конфіденційної інформації, що є власністю держави.

    Основні завдання експертної комісії

    7. Основними завданнями експертної комісії є:

    7.1. Проведення експертизи цінності відомостей, що становлять службову інформацію та яким присвоюється гриф обмеження доступу "Для службового користування", та які перебувають у володінні, користуванні та розпорядженні Міністерства.

    7.2. Підготовка пропозицій про віднесення інформації до службової, визначення ступеня службових відомостей, які містяться в документах та інших матеріальних носіях інформації, підготовка проектів рішень про зміну чи скасування грифів "Для службового користування".

    7.3. Проведення експертної оцінки документів, інших матеріальних носіїв інформації, що є власністю держави, які плануються для передачі іноземцям.

    7.5. Розробка Переліку відомостей, що становлять службову інформацію у Міністерстві.

    Проведення експертної оцінки матеріальних носіїв інформації, які плануються для передачі під час здійснення міжнародного співробітництва

    8. Усі матеріальні носії інформації, які плануються для передачі іноземцям, попередньо оцінюються експертною комісією.

    9. За результатами оцінки експертна комісія складає акт експертизи матеріальних носіїв інформації, які планується передати іноземцям.

    10. Акти експертизи оформляються відповідно до додатків 15 та 16 до Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію, що є власністю держави, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.98 № 1893.

    11. У разі коли експертною комісією виявлено в матеріальних носіях службову інформацію, що є власністю держави, в акті експертизи зазначаються назва таких матеріальних носіїв та відповідний пункт Переліку відомостей, що становлять службову інформацію у Міністерстві.

    12. Передача іноземцям зазначених в акті матеріальних носіїв, які містять службову інформацію, що є власністю держави, здійснюється з дозволу керівника Міністерства.

    13. У разі коли експертною комісією не виявлено в матеріальних носіях службової інформації, що є власністю держави, рішення про передачу іноземцям таких носіїв приймається керівником Міністерства на підставі акта, складеного комісією.

    {Текст взято з сайту Міненерговугілля України http://mpe.kmu.gov.ua/}

    Юридичний портал Справедливість

    Это Вам будет интересно:

    Юридические публикации:

    • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
      юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
      за плечами которых многие годы юридической практики!

    Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

    Контакты юристов

    Телефон:
    E-mail:
    Юридические услуги - Про затвердження Положення про Експертну комісію з ..., 2024 год |
    1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca