AddS.kiev.ua

Юридические услуги в Киеве от профессионалов!


Услуги юристов и адвокатов

консультации по различного рода правовым вопросам;

анализ и правовой аудит ситуаций и действий;

подготовка процессуальных документов в суд, правоохранительные и другие государственные органы, учреждения и организации;

юридическое представление интересов;

обжалование незаконного решения суда, органа местного самоутравления и чиновника;

помощь в получении любого рода юридических документов, в том числе через суд;

другие юридические и адвокатские услуги.

Новости законодательства

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінс

На Полтавщині громадяни дякують працівникам Державтоінспекції Нещодавно на імя тимчасово виконуючого обовязки начальника УМВС України в Полтавській області Андрія Балоня надійшла подяка від мешканця села Білоцерківка, Великобагачанського району, який висловлював ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены ...

55 работников Госпогранслужбы Украины уволены в результате антикоррупционной проверки В Государственной пограничной службе Украины (ГПС) продолжаются активные мероприятия по предотвращению злоупотреблений среди персонала. Об этом сообщили в пресс-службе Госпогранслужбы.


У закордонних фільмах часто чуєш, що поліцейські при затриманні людини зачитують її права (право зберігати мовчання, право на адвоката й т. п.). А чи має наша міліція при затриманні повідомляти громадянам про їхні права?

А. БОРЕНКО. Ромни Сумської області.

Відповідає юрист Ярослав ГРУЩИНСЬКИЙ:

- У США обов'язок поліцейських зачитати затриманому його права називається "правилом Міранди". Виникло воно після історичної справи Ернесто Міранди проти штату Арізона. Тоді підсудний зміг домогтися, щоб його свідчення виключили з матеріалів справи у зв'язку з тим, що давав він їх, не знаючи про своє право зберігати мовчання. Міранду, до слова, все-таки засудили, тільки на підставі інших доказів. Але відтоді, а точніше з 1966 року, Верховний Суд Сполучених Штатів ухвалив, що будь-яка інформація, отримана від затриманого під час допиту до того, як йому зачитали його права, не може вважатися припустимим доказом.

В Україні є своє "правило Міранди", воно закріплене Законом "Про міліцію"( 565-12 ).

Там записано, що при затриманні або арешті міліціонер повинен обов'язково повідомити мотиви затримання й указати на право оскаржити його в суді. Також правоохоронець має усно роз'яснити першу частину статті 63 Конституції( 254к/96-ВР ) про відсутність відповідальності за відмову давати свідчення проти себе, членів родини або близьких родичів і мовчання до приїзду захисника. Крім того, затриманому повинні вручити письмову пам'ятку про його конституційні права, у тому числі право захищати себе особисто або користуватися послугами адвоката.

Зміст фраз, які звучать при затриманні в Україні, дуже подібний до того, що говоритися в таких ситуаціях у Сполучених Штатах. Є тільки одна значна відмінність: український правоохоронець може забути зачитати затриманому його права, і це не матиме ніяких юридичних наслідків.

Юридичний портал Справедливість

Это Вам будет интересно:

Юридические публикации:

  • Adds.kiev.ua - это юридические услуги от профессиональных
    юристов и адвокатов города Киева и Киевской области,
    за плечами которых многие годы юридической практики!

Мы помогаем даже в сложных ситуациях и неурядицах!

Контакты юристов

Телефон:
E-mail:
Юридические услуги - "Правило Міранди" на службі в міліції, Редакції видань"Правило ..., 2024 год |
1676b6902a1c6c119988b3b7eb617bca